Belgische werknemer kampt met Big Brother gevoel.

AttitudePrivacy

De enquête van Stepstone, waaraan ruim 19.000 bezoekers uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, België, Nederland en Frankrijk deelnamen, legt de – al dan niet terechte – achterdocht van werknemers bloot. ‘Al dan niet terechte’ achterdocht omdat niet werd onderzocht of werkgevers daadwerkelijk het e-mail- en onlineverkeer van hun medewerkers controleren en of de zorg van de werknemers dus gerechtvaardigd is of niet.
In ieder geval is meer dan de helft van de Belgische respondenten (56%) van mening dat zijn mails en surfgedrag wel degelijk door de werkgever in het oog gehouden worden. Een minderheid van 14% is ervan overtuigd dat de werkgever geen controle uitoefent en 30% heeft er geen idee van.
De Belgen staan daarmee aan de top in Europa: samen met de Fransen voelen zij zich de meest gecontroleerden. Toch hebben ook vele andere Europeanen dit Big Brother-gevoel: bijna de helft van de respondenten voelt zich gecontroleerd op het werk. Een derde is niet zeker of er controle wordt uitgevoerd en slechts 18% beweert dat er geen controles plaatsvinden.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.