Belgische werknemer verkiest deels besloten werkplek

Er valt voor elk van de mogelijke werkplekken wel iets te zeggen: zo zijn we het productiefst op een deels besloten werkplek (79 procent – 74 procent wereldwijd), hebben we de meeste privacy in een privékantoor (63 procent – ook 63 procent wereldwijd). Een open werkplek is dan weer aan te bevelen wegens de communicatie en interactie tussen werknemers en afdelingen (65 procent – 70 procent wereldwijd). Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor meer dan 23.000 kantoorwerkers uit 100 landen (van wie bijna 200 in België) werden ondervraagd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat deels besloten werkplekken heel wat rustiger zijn dan open werkplekken. Zo geeft ‘slechts’ 31 procent van de ondervraagden (29 procent wereldwijd) aan dat ze deze ruimtes (te) lawaaierig vinden. Bij de open werkplekken is dit maar liefst 87 procent (78 procent wereldwijd).

Steeds vaker kunnen werknemers binnen ondernemingen kiezen tussen verschillende types kantoorruimte. Sommige activiteiten voer je nu eenmaal beter uit op een ander soort werkplek. Wat opvalt, is dat onze voorkeur uitgaat naar de deels besloten werkplek waar je de sociale voordelen hebt van een open werkplek, maar met minder afleiding door achtergrondgeluiden.

Bron: Regus (regus.be)

 

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.