Benelux wil arbeidsmarkt zonder grenzen

De ministers van Werk van Nederland (Lodewijk Asscher), België (Kris Peeters) en Luxemburg (Nicolas Schmit) ondertekenden een Benelux-overeenkomst voor een vlottere grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Een betere uitwisseling van werknemers is één van de topprioriteiten van de Benelux.

Eén van de maatregelen is de wederzijdse automatische erkenning van diploma’s in het hoger onderwijs. Nu is erkenning van een diploma in het buurland tijdrovend en daarmee een obstakel om over de grens te werken.

Verder zal verkend worden of via proefprojecten tussen het onderwijs en het bedrijfsleven grensoverschrijdende stages in één of meerdere sectoren opgestart kunnen worden. Ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wordt bij de plannen betrokken.

Naar schatting zijn er nu meer dan 300.000 mensen die dagelijks over de grens pendelen tussen de Benelux-landen, en van en naar de Duitse en Franse grensregio’s. Dat is slechts 1,2% van de totale werkgelegenheid.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.