Benny Van Espen (1966), uit de omgeving waar de Duvel rijpt, behaalde zijn diploma van ingenieur Elektronica aan de K.I.H. De Naeyer in Sint-Katelijne-Waver. Na een korte onderwijscarrière, onderbroken door legerdienst, ging hij aan de slag voor Maxon (industriële brandersystemen). Hij was er verantwoordelijk voor de elektroafdeling. In 1991 ging hij voor Cosmo werken, een die zowel hardware als software ontwikkelde voor tijdregistratie en accessystemen voor de Belgische markt. Hier was hij projectleider.
Door zijn overstap naar Amano in 1997 kreeg hij de mogelijkheid om op Europees niveau te werken. Amano is immers een Japanse fabrikant die in België de hoofdzetel had voor de EMEA-markt. In Diegem was de hoofdzetel voor de productondersteuning en de verkoop van de tijdregistratiesystemen. In Genk was er de productie van deze producten. Hier was hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van de verkopers in Europa. In 2000 werden er drastische maatregelen genomen door met de productie in Genk te stoppen en het kantoor in Diegem volledig te sluiten. De overgebleven activiteiten werden in Genk ondergebracht. Voor hem was dit echter de mogelijkheid om meerdere functies waar te nemen: van support manager, product manager tot sales manager export.
Francis Minnebo (1960), een Waaslander die naar Asse verhuisde, waar het nieuwe bedrijf ook gevestigd is, genoot zijn opleiding in het NARAFI in Vorst. Zijn eerste carrièrestappen zette hij bij Hasselblad, gekend voor zijn professionele fototoestellen. Minnebo kreeg er de leiding over de nieuwe afdeling Hasselblad Electronic Imaging, die de pioneer was in digitale fotografie in Europa. Eén van de eerste projecten voor het doorsturen van persfoto’s via ISDN in samenwerking met het persagentschap Belga en het toenmalige RTT werden door Francis Minnebo geleid.
Nadien ging Minnebo aan de slag als accountmanager bij RAM Mobile Data, waar hij snel de leiding kreeg over de sales en in 1998 sales director werd. RAM werd in 2001 overgenomen door BASE (het toenmalige KPN Orange), waar Minnebo de sales afdeling B2B data leidde. Door de management buy-out van RAM Nederland, werd RAM België ook zelfstandig en werd Minnebo Country Manager van RAM Mobile Data tot in 2008. De grootste uitdaging was om van RAM Mobile Data niet langer een pure netwerkoperator te maken, maar een solution provider. Eén van de oplossingen die in België op de kaart werden gezet, was de applicatie Track and Trace van voertuigen. RAM mocht zich hierin in 2008 leidend noemen. Een nieuwe uitdaging deed zich voor bij Amano, waar Minnebo de sales ging leiden voor België en Luxemburg en dit tot eind 2009.
In januari 2010 werden de voorbereidingen getroffen voor het oprichten van Vemi:chron. “Uit onze markstudie blijkt dat er een duidelijke nood is om aan de kmo-markt een oplossing te bieden die een perfect evenwicht vindt tussen prijs en ondersteuning”, zegt Minnebo. “De meeste firma’s verkopen in dit marktsegment ofwel een prijs en laten de klant aan hun lot over, ofwel zijn er firma’s die wel de nodige kennis bezitten, maar niet de mogelijkheid hebben, door hun kostenstructuur, om een betaalbare oplossing te bieden. Door onze kennis en beperkte kostenstructuur kunnen we meerdere oplossingen aanbieden met de juiste prijs-kwaliteit-verhouding.”
Het duo treedt alvast toe tot een groeimarkt, zeker als tijdregistratiesofware in combinatie met RFID en biometrische lezers (vingerafdruk, gezichtsherkenning,…). Studies spreken van een groei van zo’n acht procent per jaar. “Tijdregistratie wordt vandaag ook niet langer aanzien als een controle van de werknemer, maar veeleer als een optimalisatietool voor arbeid”, commentarieert Minnebo. “Kortom, tijd beheren is nog eens zo belangrijk. Er moet dan ook een ‘return on investment’ aangetoond kunnen worden.”