Bescheiden mensen zijn effectievere leiders

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van de University of Washington Foster School of Business. Het onderzoeksteam definieert bescheidenheid als een drieledig persoonlijkheidskenmerk dat bestaat uit een accuraat zelfbeeld, het vermogen om te leren en het waarderen van de sterke punten van anderen.

Bescheiden leiders zorgen voor bevlogen medewerkers en bevorderen samenwerking in teams. Bovendien optimaliseren ze jobtevredenheid en verlagen ze het verloop, aldus onderzoeker Michael Johnson.

Hoewel in de wetenschappelijke literatuur intelligentie en nauwgezetheid beschouwd worden als goede voorspellers van prestaties, blijkt bescheidenheid nog een betere voorspeller te zijn. De beste leiders werken stilletjes achter de schermen en laten hun medewerkers op de voorgrond treden. Deze leiderschapsstijl van luisteren, transparant zijn, bewust van de eigen beperkingen en het waarderen van bijdragen van anderen, is een effectieve manier om medewerkers betrokken te krijgen en te houden.

Bron: P&O Actueel

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.