Bescheiden mensen zijn effectievere leiders

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van de University of Washington Foster School of Business. Het onderzoeksteam definieert bescheidenheid als een drieledig persoonlijkheidskenmerk dat bestaat uit een accuraat zelfbeeld, het vermogen om te leren en het waarderen van de sterke punten van anderen.

Bescheiden leiders zorgen voor bevlogen medewerkers en bevorderen samenwerking in teams. Bovendien optimaliseren ze jobtevredenheid en verlagen ze het verloop, aldus onderzoeker Michael Johnson.

Hoewel in de wetenschappelijke literatuur intelligentie en nauwgezetheid beschouwd worden als goede voorspellers van prestaties, blijkt bescheidenheid nog een betere voorspeller te zijn. De beste leiders werken stilletjes achter de schermen en laten hun medewerkers op de voorgrond treden. Deze leiderschapsstijl van luisteren, transparant zijn, bewust van de eigen beperkingen en het waarderen van bijdragen van anderen, is een effectieve manier om medewerkers betrokken te krijgen en te houden.

Bron: P&O Actueel

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.