Betere prestaties wanneer jong en oud samenwerken

JongerenLeiderschap en CoachingOpleidingOrganisatieOudere werknemers
Franz Josef Gellert toont dat aan in zijn proefschrift aan de Hanze University of Applied Science (Groningen). Hij peilde de relaties tussen ouderen en jongeren op de werkplek. Zowel teams die vooral fysiek als teams die mentaal werk uitoefenen, vormen het voorwerp van zijn onderzoek.

Gellert stipt aan dat oudere werknemers beter presteren dankzij hun ervaring. Dat geldt in de eerste plaats in een werkomgeving met een sterk routinematig karakter. Jongere werknemers steken veel op van die ervaring.

Het gaat echter niet om eenrichtingsverkeer. Ook jongeren hebben zo hun gunstige impact op oudere collega’s: ouderen laten zich vaak motiveren door de ambitie van de jongeren.

Naast de leeftijd, heeft ook een ‘leervriendelijke omgeving’ een stevig positief effect op de persoonlijke groei, zo toont Gellert aan.

Bron: HR Praktijk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.