Big Brother doet harder werken

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenMotivatieOrganisatiePrivacyTijdsregistratie
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek in 392 vestigingen van verschillende restaurantketens. Om diefstal tegen te gaan, werd in de restaurantketens een programma geïnstalleerd waarmee verdacht gedrag kan worden vastgesteld bij bestellingen, het printen van de rekening en het registreren van betalingen.

Na verloop van tijd bleek dat het aantal diefstallen in de restaurants maar licht was gedaald. De omzet van de restaurants was daarentegen fors gestegen.

Volgens Andrew McAfee, onderzoeker aan het Center for Digital Business aan de MIT Sloan School of Management, begrepen kwaadwillende werknemers dat zij geen extra geld meer konden verdienen door te stelen, en besloten ze daarom harder te werken om meer te verdienen. Het goede gedrag werkte daarna besmettelijk.

Bron: PW Gids

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.