Bij het ‘nieuwe werken’ hoort volgens AG ook een nieuw kantoor

De Belgische verzekeringsmaatschappij heeft al 200 jaar lang haar basis in hartje Brussel. Het in 1995 opgetrokken gebouw in de Nieuwbrug, de noordkant van het centrum, was toe aan een totaalrenovatie. “Met deze campus willen we het welzijn van medewerkers verbeteren”, legt Jan Heyvaert, Chief HR & Sustainability bij AG, uit. “Op deze manier willen we één centrale, aantrekkelijke ontmoetingsplek en opleidingshub creëren om ons zo te positioneren in een snel evoluerende markt. De AG Campus moet het Trafalgar Square worden van AG, het grote plein waar alle medewerkers elkaar kunnen ontmoeten, spontaan of voor een ‘gebeurtenis’ (presentatie, vergadering of opleiding). Vroeger gebeurde dat te weinig en bleven velen hangen in hun vertrouwde silo’s.”

Isoleren met biodiversiteit

Niemand kan vandaag nog ontkomen aan de klimaatwijziging, kantoorgebouwen evenmin. Duurzaamheid was dan ook een belangrijk aspect tijdens de renovatie. Het nieuwe ontwerp laat veel licht en ruimte toe, en voorziet in groene daken die tot meer biodiversiteit leiden. Onze hoofdstad is nu 1500 m² groen rijker. Dat moet, door een mengeling van inheemse, vaste planten een diversiteit aan vogels en insecten aantrekken. Daarnaast bieden de groene daken ook een betere isolatie van temperatuur en geluid.

“Duurzaam bouwen betekent nadenken over circulariteit. Sommige materialen werden gedemonteerd om later op een nieuwe plek te hergebruiken, zoals graniet voor de toog in de lounge, of oude deuren als wanden van de vergaderzalen”, vertelt Thomas Stoffelen, architect van het betrokken bureau evr-architecten.

Kantoor of klaslokaal?

Een oplettend lezer merkt dat AG spreekt over ‘campus’ in de plaats van ‘kantoor’. Dat is bewust, om zo de functie van het gebouw als opleidingscentrum te benadrukken. Bovendien worden AG-medewerkers, omwille van de opening van de campus, de komende twee weken getrakteerd op allerlei workshops en lezingen. De 3000 werknemers van de Brusselse vestiging vertoeven in hun nagelnieuwe campus dus ook een beetje opnieuw achter de schoolbanken.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.