Bijna de helft van de werkzoekenden krijgt geen reactie op sollicitatie

ArbeidsmarktAttitudeCommunicatieInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatieSelectieWerving
Dat blijkt uit een enquête van vacaturesite StepStone bij ruim 21.000 Europese werkzoekenden. 43 procent van de Europese werkzoekenden krijgt geen reactie op een sollicitatie. 84 procent van de sollicitanten gaat negatief denken over de werkgever op het moment dat zij geen reactie ontvangen.

60 procent van de werkzoekenden geeft aan dat ze bij geen respons op hun sollicitatie ook geen producten of diensten van een bedrijf meer zullen aanschaffen.

De rondvraag is gehouden in zeven Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden. Aan 798 organisaties werd hun mening gevraagd over wervingsprocessen en 21.262 werkzoekenden deelden hun ervaringen over het zoeken naar een baan.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.