Bijna drie op de tien Vlaamse werknemers ontvangt meer dan 100 e-mails per dag

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLoopbaanOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit onderzoek van Mindjet bij 500 Belgische werknemers. Op een gemiddelde werkdag zoekt een werknemer gemiddeld 26 minuten naar informatie die hij eerder heeft ontvangen of gezien, maar die niet meteen beschikbaar is.

Jaarlijks ontvangt de gemiddelde Belgische werknemer ruim 8000 mails en zoekt hij 100 uur naar informatie. Dat komt voor een bedrijf overeen met een kostprijs van 1991 euro per werknemer. Verder geeft 47 procent van de ondervraagden aan te lijden aan een overload aan informatie.

Een Belgische werknemer ontvangt gemiddeld 38 e-mails per dag. 17,2 procent verklaart meer dan 100 e-mails per dag te ontvangen. Vooral in het noorden van het land is deze tendens het hoogst (28,5 procent van de Nederlandstaligen). Iets meer dan één derde van de ondervraagden leest systematisch al zijn e-mails.

Deze overload aan informatie, ook omschreven als ‘infobesitas’, wordt vaak gezien als één van de oorzaken van slecht functioneren binnen een bedrijf.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.