Bijna één op de vijf overleeft proefperiode niet

Dat blijkt uit een enquête van rekruteringsbureau Spring Personnel bij 1500 Britse werknemers en 400 Britse werkgevers. 18% van de werknemers wordt na zijn proefperiode niet aangeworven of ziet zijn proefperiode verlengt.

Slechte prestaties (62%) is de belangrijkste reden om de proefperiode niet om te zetten in een contract van onbepaalde duur, gevolgd door afwezigheid (50%) en te vaak te laat komen (38%). In 12% van de gevallen werd de proefperiode stopgezet omdat de medewerker niet over de juiste persoonlijkheid beschikte.

80% van de werkgevers heeft proefperiodes al verlengd om zeker te zijn of het aanwerven van de nieuwe medewerker wel een goede beslissing is.

Uit de enquête blijkt ook dat 49% medewerkers zich onzeker voelen tijdens de proefperiode en 38% zelfs angstig. 22% deed extra hun best tijdens de proefperiode. Niettemin was voor 72% van de respondenten hun laatste proefperiode een positieve ervaring.

Bron: CIPD

 

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.