Bitter weinig arbeidskansen voor migranten

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieInstroomLoonLoonkostenLoopbaanMigratie
Bijna één op de tien EU-burgers is buiten Europa geboren. Nieuwe cijfers van Eurostat tonen aan dat de nieuwe migranten in de EU op sociaaleconomisch vlak in een weinig benijdenswaardige situatie verkeren. Een job vinden is voor hen veel moeilijker dan voor de autochtone bevolking. Velen opteren er dan maar voor om het eerste het beste baantje aan te nemen. Daardoor werkt minstens een derde van hen onder zijn diploma.

De analyse toont aan dat migranten in België het moeilijkst hebben. De werkloosheid bij in het buitenland geboren migranten is drie keer hoger dan bij autochtonen. België scoort hier het slechtst. In Nederland, Frankrijk en Duitsland is dit ‘maar’ dubbel zo hoog.

Opmerkelijk is ook dat de kans om af te glijden naar armoede en sociale uitsluiting veel groter is bij migranten (36 procent) dan bij de autochtone bevolking (13 procent). Ook op dit vlak scoort België het slechtst.

Bron: Eurostat

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.