Boek: ‘Mens en Organisatie’ – Dries Berings, Styn Grieten en Trui Steen

Wandeling

In de eerste hoofdstukken geven de auteurs een beknopt overzicht van het vakgebied: wat is het doel? Wie of wat is het object? Daarbij gaan ze dieper in op de complexe relatie tussen mens en organisatie. In het tweede deel maken Berings, Styn en Steen een korte wandeling doorheen de geschiedenis van het managementdenken en halen ze oude bekenden zoals Taylor, Mayo en Maslow van stal. Stromingen binnen het vakgebied worden verklaard, denk maar aan het revisionisme, om dan uiteindelijk de overgang te maken naar concepten die zich minder gemakkelijk laten vertalen naar definities zoals motivatie, welbevinden en stress op het werk.

Dries Berings, een van de drie auteurs, is sterk in het bevattelijk maken van gespecialiseerde kennis. Net daarom wordt zijn terugkerende column in HR Square, die hij samen met zijn dochter Eline schrijft, zo gesmaakt. Die vlotte stijl vinden we terug in dit boek, waarvan ook de lay-out de informatie begrijpelijk en gestructureerd maakt.

Wie nog niet helemaal thuis is in de zee van kennis over people management, vindt in ‘Mens en Organisatie’ alvast een eerste verfrissende duik. Maar ook voor degene die zich wel al thuis voelen in het landschap, belooft het boek een boeiende reis. Eentje om af en toe naar terug te blikken, om dan te denken: ‘juist, zo zit dat’.

Mens en Organisatie’ van Dries Berings, Styn Groieten en Trui Steen is uitgegeven bij De Boeck.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.