< Terug naar overzicht

Aftellen naar maandag

Auteurs:Ann De Bisschop
Uitgever:, Borgerhoff & Lamberigts, 160 blz.
Prijs:€22.99
Ann De Bisschop, Director Company Identity & Wellbeing bij Medialaan, geeft hoogst nuttige tips om slimmer te werken (en gelukkiger te leven).

Wanneer je op olifanten jaagt, laat je dan niet afleiden door konijnen. Kortom, wil je de belangrijke taken afwerken, verpruts je tijd dan niet aan tussendoortjes als e-mails en telefoons. Toch starten velen hun werkdag in het konijnenhok: de mailbox. ‘s Avonds ga je naar huis met een knagend, onvoldaan gevoel, terwijl je de ochtend daarna toch weer blijft rondlummelen bij de konijnen.

Ann De Bisschop beschrijft die vicieuze cirkel in ‘Aftellen naar maandag’, een boek dat een etiket zoekt tussen timemanagement, stressbeheersing en zelfmanagement. Ze heeft het in de subtitel over ‘slimmer werken’ en dat is ook de duidelijkste slagzin die voor deze uitgave bovengehaald kan (en mag) worden. In de vier luiken van haar adviesbundel leert ze ons eerst hoe de stress de baas te blijven (ook bij je teamleden), vervolgens hoe de werkdag efficiënt in te delen, hoe werk en privé gescheiden te houden (ook thuiswerken komt aan bod) en ten slotte hoe lichaam en geest te verzorgen.

De auteur werkt al 16 jaar bij Medialaan, het bedrijf achter VTM en co, waar ze zich na directiefuncties nu focust op het welzijn van de medewerkers. Als Director Company Identity & Wellbeing streeft ze ernaar dat de medewerkers “gelukkig, gezond, gemotiveerd en geïnspireerd worden.” Haar taak ligt vlakbij HR en het zou me niet verbazen mocht ze de term chief happiness officer ook wel genegen zijn. Haar tips zijn niet nieuw, laat staan sensationeel, maar zijn ongetwijfeld meer bruikbaar dan we wel eens willen vermoeden.
(Luc De Decker)

  • Aftellen naar maandag – Hoe slimmer werken je gelukkiger maakt
  • Ann De Bisschop
  • Borgerhoff & Lamberigts, 160 blz., € 22,99
  • ISBN 97890 8931 7964

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen