< Terug naar overzicht

Getting Teams Done

Auteurs:Diederick Janse & Marco Bogers
Uitgever:Academic Service, 208 blz.
ISBN:97894 6220 0418
Prijs:€19.95
In 'Getting Teams Done' presenteren Diederick Janse en Marco Bogers een methode om teamprestaties en werkprocessen duurzaam te herzien.

Uiteraard knipoogt de titel ‘Getting Teams Done’ naar ‘Getting Things Done’, de gelijknamige timemanagementmethode van David Allen. “De kern van ‘Getting Things Done’ (GTD) is om je hoofd leeg te maken, zodat je bewuste keuzes kunt maken over wat belangrijk is.” GTD plant alle taken keurig, zodat je niet moet piekeren wat er nu of volgende maand moet gebeuren. Vergeet de bejubelde prioriteitenlijstjes, hou het bij de klassieke takenlijsten. Die worden bepaald door de context en dat is nog altijd de beste manier om alles vast te leggen. Kortom, opslaan in de juiste map. David Allen heeft wel meer trucs en tips, maar we herleiden nu eventjes tot de essentie.

Alleen, wat heeft GTD te maken met efficiënt teamwerk? GTD draait om ‘ontspannen productiviteit’, vinden de Nederlandse consultants Diederick Janse en Marco Bogers. GTD installeert als het ware een denkproces en dat willen ze overbrengen naar teamwerk.

Het boek is weliswaar van Nederlandse origine, maar hengelt onmiskenbaar naar de Angelsaksische markt met zijn soms simpele verhalende aanpak. Nu ja, in de Lage Landen maakt die stijl van managementboeken de jongste jaren ook sterk opgang (straks is dit nog de enige rubriek die daar niet zo blij mee is). Wie daarmee overweg kan en een middel zoekt om zijn teamprestaties en werkprocessen duurzaam te herzien, kan in dit boek alvast inspiratie opdoen. Niet meer, niet minder.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen