< Terug naar overzicht

Hoogsensitiviteit @ Work

Auteurs:Ilse Van den Daele & Karin Nauwelaerts
Uitgever:, Lannoo blz.
Prijs:€19.99
Met 'Hoogsensitiviteit @ Work' richten Ilse Van den Daele en Karin Nauwelaerts zich op de noden én opportuniteiten van het werken met hoogsensitieve personen.

Hoe hou je je als hoogsensitieve persoon staande in een werkomgeving én hoe kun je als organisatie inspelen op de behoeften van hoogsensitieve medewerkers? Die dubbele vraag is het opzet van ‘Hoogsensitiviteit @ Work’ van Ilse Van den Daele (voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Hooggevoelige Personen) en Karin Nauwelaerts (voormalig verandermanager bij Stad Antwerpen, nu districtssecretaris). Boeken die twee doelgroepen willen aanspreken, hinken weleens op twee benen, maar dat euvel tref je hier niet aan. Allicht trappen de auteurs niet in die val omdat ze de twee werelden door en door kennen (ook als leidinggevende, in HR en als coach).

Volgens de grondlegster van het begrip hoogsensitiviteit, Elaine Aron, schuilen de belangrijkste kenmerken in het acroniem DOES: diepgaande verwerking van prikkels en informatie, overstimulatie of overprikkeling, emotionele intensiteit en sensorische sensitiviteit (opmerkzaamheid en oog voor detail). Deze personen hebben moeite om zichzelf te ‘verkopen’ (bijvoorbeeld bij het solliciteren), hebben last van lawaai in een open kantoor en zuigen prikkels op als een spons.

Dat klinkt alsof er alleen maar beperkingen zijn, terwijl deze personen juist over vele troeven beschikken, beklemtonen de auteurs. Vaak presteren ze beter en efficiënter dan gemiddeld. Bovendien zijn ze belangrijk in een ‘divers’ team. In het hoofdstuk ‘HSP’s in je team’ worden leidinggevenden en HR rechtstreeks aangesproken hoe om te gaan met de hoogsensitieve medewerkers. Een verhelderend, informatief én praktisch boek.

  • Hoogsensitiviteit @ Work
  • Ilse Van den Daele & Karin Nauwelaerts
  • Lannoo, 231 blz., € 19,99
  • ISBN 97894 014 43685

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen