< Terug naar overzicht

Zomerboeken

Auteurs:diverse
Uitgever:diverse
Valies aan het inpakken en nog geen idee welke boeken u op reis zal meenemen? Aan het bladeren door de enorme catalogus van de online boekenboer, maar hopeloos verdwaald in het té grote aanbod? Geen nood: HR Square contacteerde enkele auteurs en vroeg hen om tips. Veel leesplezier!

De Tao van Leiderschap van John Heider is wat mij betreft een must-read”, zegt Frans Van de Ven, zelf auteur van Iedereen kan leiden. “Het is een filosofisch boekje met tachtig verhalen uit de Tao. Je kan iedere avond makkelijk twee à drie verhaaltjes lezen. Sommige verhalen bestaan maar uit vier zinnen. Er zitten heel wat lessen in maar je moet ze er zelf uithalen. Het is een gelaagd maar leerrijk boek.”

Ook Katja Schipperheijn had onlangs een eigen boek uit, The LearnScape. Zij wil ons Weg van Piekeren van Filip Raes aanraden. “Sinds de coronacrisis is de HR-wereld hard aan het piekeren gegaan. We vragen ons af waar we naartoe evolueren en dat brengt angst en burn-outs met zich mee. Raes is psychiater en geeft handvatten mee die jij als leidinggevende op jouw beurt aan medewerkers kan overbrengen. Ook dit boek gaat eigenlijk over een growth mindset, want mensen piekeren omdat ze vastlopen in iets. Ik heb er zelf veel van geleerd.”

En Conny Vandendriessche? Behalve haar eigen boek Dream, Dare, Do heeft ze ook veel lof voor De vrouw van 1 miljoen van onderneemster en docente Véronique Bockstal. “Veel vrouwelijke ondernemers werken op zichzelf. Het zijn vaak eerder kleine bedrijfjes die blijven steken bij een omzet van driehonderd, vierhonderd euro per jaar. In het boek geeft Véronique advies over hoe vrouwen hun bedrijf kunnen optillen naar het volgende niveau, tot één miljoen euro omzet. Dat zou een psychologische drempel zijn. Het is een heel goed boek met veel handige en wijze tips. Ik kan het iedereen aanraden.”

“Mag ik een roman aanraden ook?”

Uiteraard kan u in de tuin, op het strand of in de bergen ook wat anders lezen dan HR-lectuur – het is u van harte gegund! Luk Dewulf, die na Ik kies voor mijn talent nu een korte, toegankelijke inleiding tot zijn denken uitgaf (De Talentfluisteraar), is zelf weg van Haruki Murakami. In het bijzonder wil hij ons 1Q84 laten lezen, een trilogie. “Dat boek, een vorm van magisch realisme, neemt je mee in een wereld die tof is en toch zo ongelooflijk irrationeel. Dat zijn van die boeken waar je een paar weken in kan verdwijnen en die nadien nog wekenlang je gedachten bepalen.”

“Mag ik een roman aanraden ook?”, vraagt Isabel De Clercq, zelf auteur van het manifest Hybride Werken. “Dan graag De Zwemmers van Julie Otsuka. Een pareltje! Ik ben een ijsberin – ik ga regelmatig zwemmen in koud water – en de auteur beschrijft prachtig de wereld van zwemmers, hoe die rituelen hebben en daarmee een community vormen.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen