Bonden keuren ontwerpakkoord voor bedienden (van PC 200) goed

Dit artikel is exclusief voor leden

Het akkoord omvat een loonsverhoging met 1,1 procent vanaf 1 oktober 2017, maar de werkgever kan ook kiezen voor een andere, gelijkwaardige koopkrachtstijging. In dat geval moet er wel ten laatste tegen 30 september een akkoord gevonden worden met de syndicale delegatie binnen het bedrijf.

Daarnaast kwamen vakbonden en werkgevers in het aanvullend paritair comité voor bedienden PC 200 – het grootste paritair comité – overeen om de stelsels voor brugpensioen en landingsbanen te verlengen.

Tijdskrediet

Het voltijds of halftijds recht op tijdskrediet met motief (zorg voor kind tot 8 jaar, palliatieve verzorging, verzorging zwaar ziek gezins- of familielid, zorg gehandicapt kind tot de leeftijd van 21 jaar) wordt vastgelegd op maximaal 51 maanden voor bedienden met minstens vijf jaar anciënniteit. Voorheen was dat 48 maanden. De overige stelsels inzake tijdskrediet in de sector worden verlengd tot en met 30 juni 2019.

Inzake vorming verandert er voorlopig niets: de werknemers hebben dit en volgend jaar telkens recht op twee dagen opleiding. Maar tegelijk worden door de sociale partners gesprekken opgestart voor de periode na 2018.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.