Bosch Tienen ziet 300 jobs naar Oost-Europa verhuizen

Outsourcing
Afgelopen vrijdag liet de directie weten dat het bedrijf “enkele productie-eenheden” wil overbrengen naar “een land waar de productiekosten lager liggen dan in België”. Het zou gaan om plannen, niet om beslissingen. Het vertrek echter gisteren van de directie naar de Bosch-vestigingen in Tsechië, Hongarije en Roemenië is echter niet van die aard om de ongerustheid bij de vakbonden weg te nemen. Zij verwijten de directie overigens vooral de plotse koerswijziging. Het orderboek was goed gevuld, er werden mensen bij aangeworven. “En nu wordt in enkele weken tijd beslist om Tienen te ontmantelen”, reageert Ludo Snels, secretaris van de ACV-metaalvakbond, ontgoocheld.
De vakbonden ramen het banenverlies op tenminste 300.
Robert Bosch nv Tienen stelt momenteel 1.500 mensen tewerk en produceert jaarlijks onder meer 69 miljoen ruitenwissers. Wereldwijd werken 218.000 mensen voor Bosch. Zij zorgen voor een totaalomzet van 34 miljard euro, bij een nettowinst van 650 miljoen euro.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.