Bosch Tienen ziet 300 jobs naar Oost-Europa verhuizen

Outsourcing
Afgelopen vrijdag liet de directie weten dat het bedrijf “enkele productie-eenheden” wil overbrengen naar “een land waar de productiekosten lager liggen dan in België”. Het zou gaan om plannen, niet om beslissingen. Het vertrek echter gisteren van de directie naar de Bosch-vestigingen in Tsechië, Hongarije en Roemenië is echter niet van die aard om de ongerustheid bij de vakbonden weg te nemen. Zij verwijten de directie overigens vooral de plotse koerswijziging. Het orderboek was goed gevuld, er werden mensen bij aangeworven. “En nu wordt in enkele weken tijd beslist om Tienen te ontmantelen”, reageert Ludo Snels, secretaris van de ACV-metaalvakbond, ontgoocheld.
De vakbonden ramen het banenverlies op tenminste 300.
Robert Bosch nv Tienen stelt momenteel 1.500 mensen tewerk en produceert jaarlijks onder meer 69 miljoen ruitenwissers. Wereldwijd werken 218.000 mensen voor Bosch. Zij zorgen voor een totaalomzet van 34 miljard euro, bij een nettowinst van 650 miljoen euro.

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.