Brug naar een nieuwe carrière bij Mastercard

Opnieuw aan het werk gaan na een lange carrièrestop is niet evident. De wereld staat niet stil, de technologie evolueert snel, competenties en vaardigheden kunnen roesten. Al betekent dit niet dat ze volledig verdwijnen. Daarom lanceerde Mastercard vorig jaar het programma ‘Relaunch Your Career’. “Zo willen we mensen die minstens twee jaar hun loopbaan ‘on hold’ hebben gezet de kans geven hun professioneel leven opnieuw te lanceren. De redenen waarom ze enkele jaren niet aan het werk waren, kunnen zeer divers zijn zoals de zorg voor kinderen of familieleden, omdat men zijn partner naar het buitenland gevolgd is of zelfs door ziekte”, zegt Annelies Bruyninckx, HR Business Partner – HR Lead Belux.

“Het wereldwijde programma maakt deel uit van het diversiteits- en inclusiebeleid en is één van de pistes om divers talent aan te trekken. We richten ons bij uitstek naar professionals die alvorens ze hun carrière tijdelijk hebben stopgezet, kunnen bogen op enkele jaren ervaring op middenkaderniveau en in projectmanagement, bij voorkeur in technologie, financiële diensten, e-commerce of in de dienstensector. Juist omdat de kandidaten er enkele jaren tussenuit waren, vragen we geen specifieke technische vaardigheden.”
Zestien weken lang kunnen de kandidaten zich onderdompelen in een vastomlijnd project binnen een departement. Hoe verloopt dat en welke inspiratie haalt u eruit?

Lees het in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, [email protected], 0471 69 15 90.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.