Burn-outklachten nemen toe

ArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenMotivatieOrganisatiePreventieVerzuimWellness
Ruim één op de acht werknemers heeft een burn-out. Zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek.

Het percentage werknemers met burn-outklachten is de laatste jaren toegenomen. In 2010 kampte 13 procent van de werknemers met een burn-out, in 2007 was dat nog 11 procent.

Van de hoogopgeleide werknemers, die vaak ook een hoog beroepsniveau hebben, voelde bijna 15 procent zich opgebrand. Onder laagopgeleiden was dat 13 procent. Werknemers met een middelbare opleiding hadden met 12 procent het minst last van burn-outklachten.

Jonge werknemers hebben minder vaak een burn-out dan oudere werknemers. Van alle 15- tot 25-jarigen had één op de tien te maken met burn-outklachten. Bij de 25-plussers ging het om ruim één op de zeven werknemers.

De onderwijssector is met 17 procent koploper voor wat betreft het percentage medewerkers met een burn-out, op de voet gevolgd door de industrie, vervoer, zakelijke dienstverlening en de horeca. In de landbouw en de cultuursector komt burn-out relatief weinig voor.

Bron: Personeelsnet

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.