Bye bye HR! TriHD keert sector binnenstebuiten met focus op Human Development.

Tijd voor een revolutie

Het pas gelanceerde TriHD neemt afscheid van het oude HR, schudt de sector op en introduceert een nieuwe visie: die van Human Development. “Mensen zijn hun eigen baas. Mensen zijn toch geen grondstoffen?”, zegt Gert Smit, oprichter en voorzitter van TriFinance, TriTechnology en nu ook TriHD. “Het zijn zelfstandige karakters die schitteren door gerichte groei en ontwikkeling.”

Human Development: een cultuur van groei en ontwikkeling

TriHD werd geboren uit de medewerkersfilosofie die zo kenmerkend is voor grote broer TriFinance.

“Gemotiveerde werknemers zijn gelukkiger. Ze zorgen voor betere resultaten. Het belang daarvan groeit alleen maar. TriFinance was altijd al een Human Development-bedrijf. De groei van onze mensen kwam sinds onze opstart in 2002 continu op de eerste plaats. Daarom kiezen we ook resoluut voor de term HD, in plaats van HR”, vertelt Xavier Gabriëls, Managing Director en COO van TriHD.

“Elk van onze ondernemingen wordt vooruit gestuwd door het talent van haar medewerkers”, vult Gert Smit aan. “Daarrond hebben we een hele cultuur uitgebouwd. Als je jouw eigen medewerkers zonder compromissen als uitgangspunt neemt, geef je hen de vleugels die ze nodig hebben om tot ongekende hoogte te vliegen. En je mag gerust zijn: de impact én de resultaten van je bedrijf zullen volgen.”

Een uniek traject voor elke onderneming

Klinkt goed. Maar valt die aanpak zomaar te integreren op de werkvloer van andere ondernemingen?

“Het is niet de bedoeling om dat voor onze klanten te kopiëren. Voor elk bedrijf zal dat traject uniek zijn. Zuurstof en ruimte geven aan je medewerkers, hen ondersteunen in hun individuele carrière met de juiste tools en opportuniteiten: het is een zoektocht met vallen en opstaan.”, vertelt Gert Smit.

“Onze HD-consultants injecteren onze jarenlange ervaring met een employee-first en purpose-driven werkcultuur bij onze klanten. Bovendien werken ze aan projecten die nauw aansluiten bij hun persoonlijke ambities. Dat is precies waarom ze zo gemotiveerd zijn om net dat extraatje te doen voor hun klanten.”

Concreet: een 360°-aanpak voor all things Human

Dat lijkt alvast veelbelovend. Maar waar draait die Human Development nu precies om in de praktijk? Wel, TriHD richt zich in haar services op drie pijlers: HD Operations, Talent Acquisition en Talent Development. Die 360°-aanpak omhelst alles van Payroll en Reward Management tot Employer Branding en Talent Sourcing – en alles daartussen.

Kampt een bedrijf met een te hoge workload of een gebrek aan specifieke expertise? Dan kan het een beroep doen op de uitgebreide, flexibele talent pool van TriHD-consultants. Zij introduceren de knowhow die bij klanten ontbreekt, om de verandering te brengen die ze nodig hebben.

Projecten worden non-stop opgevolgd. En dankzij kennisdeling binnen het TriHD-netwerk ontwikkelen de HD-specialisten verrassende oplossingen mét impact – en zonder taboes.

Kruisbestuiving leidt tot sterke impact

TriHD gelooft dan ook sterk in een nauwe samenwerking met TriFinance en TriTechnology. Door onderling expertise te delen op het vlak van rapportering en analytics, automatisering, procesoptimalisatie en transformatie, verzekeren ze klanten van extra impact.

De interactie tussen de verschillende business units is de kracht van onze netwerkorganisatie. Wij stimuleren consultants voortdurend om over het muurtje te kijken. Zo komen we tot de beste oplossingen voor onze klanten”, vertelt Hanne Hellemans, Business Unit Leader voor TriHD in Antwerpen en Limburg.

“TriHD en TriFinance slaan bijvoorbeeld de handen in elkaar om HR-departementen te ondersteunen bij de creatie van management reporting en het opzetten van metrics en KPI’s. Terwijl TriHD samen met TriTechnology onder andere automatiseringstools ontwikkelt om de employee experience te optimaliseren.

 

Ontdek er alles over

Wil je meer weten over de services en aanpak van TriHD?

Neem dan zeker een kijkje op onze website www.trihd.be!

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.