CAO-onderhandelingen bij De Lijn zitten muurvast

Overlegorganen
De actie werd gevoerd in het kader van een reeks provinciale vrijdagstakingen waarmee de vakbonden protesteren tegen het uitblijven van een nieuwe CAO. Op 28 maart beet Oost-Vlaanderen de spits af. Volgende week is Limburg aan de beurt. Daarna volgen nog West-Vlaanderen (18 april) en Antwerpen (25 april). De onderhandelingen over een CAO zitten muurvast, een nieuw gesprek is niet gepland. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) veroordeelt in een persbericht de beurtstaking, maar vraagt wel dat de Vlaamse minister van Mobiliteit, Gilbert Bossuyt (sp.a), zou bemiddelen in het conflict. De minister vindt echter dat CAO-onderhandelingen een zaak van directie en vakbonden zijn. Volgens de directie kosten de voorstellen van de bonden ruim 27 miljoen euro op jaarbasis, de directie biedt een verhoging van de nettokoopkracht aan met nauwelijks 1,1 miljoen euro.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.