CD&V pleit voor 5 dagen extra geboorteverlof

“Het opnemen van het geboorteverlof is voor ons belangrijk. Vaders en meemoeders moeten zoveel mogelijk worden aangespoord betrokken te zijn bij de zorg voor hun kinderen”, betogen Lanjri en Van Hoof (CD&V). Die betrokkenheid versterkt volgens hen “de (gender)gelijkheid binnen het koppel en de arbeidsmarktpositie van de moeders.”

Extra verlof voor meerling

Daarnaast willen Lanjri en Van Hoof het geboorteverlof verder optrekken in een aantal specifieke situaties. Bij de geboorte van een meerling wensen ze vaders en meemoeders twintig dagen toe te kennen. De CD&V-politica’s voorzien ook drie extra dagen verlof bij een problematische vroeggeboorte of andere medische complicaties die ertoe leiden dat het kind langer in het ziekenhuis moet blijven dan de moeder.

Met een laatste voorstel willen Lanjri en Van Hoof de leeftijdsgrens optrekken voor het kind waarvoor gemotiveerd tijdskrediet wordt aangevraagd. Ze willen het recht toekennen tot het kind 18 jaar oud wordt. Ouders kunnen nu tijdskrediet met motief opnemen voor de zorg voor hun kind tot het kind acht jaar oud is. Ouderschapsverlof is mogelijk tot de leeftijd van 12 jaar.

De voorstellen staan bij de lijst van in overweging te nemen voorstellen op de agenda van de plenaire zitting van de Kamer deze week.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.