Chemiesector sluit nieuwe CAO voor arbeiders

Overlegorganen
Beide partijen zijn het erover eens dat de loonnorm van 5,4 procent uit het interprofessioneel akkoord 2003-2004 ook moet worden geëerbiedigd in de ongeveer 200 chemiebedrijven die een eigen CAO afsluiten. De vakbonden eisten vooral meer veiligheid en werkzekerheid in de vele KMO’s van de sector. Concreet krijgen arbeiders die zelf ontslag nemen na een jaar anciënniteit voortaan ook een eindejaarspremie. De bestaande brugpensioenstelsels werden verlengd. Het arbeidersstatuut wordt opnieuw dichter bij dat van de pensioenen gebracht. De opzegtermijn voor arbeiders wordt vanaf tien jaar anciënniteit verlengd en ze krijgen een carensdag per jaar uitbetaald.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.