Copernicusplan wordt grondig bijgestuurd

HerstructureringStrategie
Het hing al een tijdje in de lucht dat van de aangekondigde afschaffing van de kabinetten niet veel in huis zou komen. ‘Voortaan zullen de leden van de regering, naast de steun geleverd door hun administratie, beschikken over een persoonlijk secretariaat en een cel beleidsvoorbereiding’. Dat staat te lezen in het regeerakkoord. Kabinet wordt dus beleidsvoorbereidingcel. Wat betreft de hervorming van de federale administratie worden vooral de rekruterings- en evaluatiemechanismen onder handen genomen. Die moeten op alle niveaus meer rekening houden met de specificiteit van de job van de ambtenaren. Bij de rekrutering van topambtenaren wordt meer gelet op hun visie op de door hen te beheren domeinen. De lagere topambtenaren van het niveau N-3 krijgen nog twee jaar de tijd om te slagen in hun managementproef. Veel politici vinden de weddes van de topambtenaren exorbitant hoog. Hun geldelijk statuut zal worden onderzocht. Ook de competentietests van de ‘gewone’ ambtenaren moeten ‘pertinent zijn tegenover de werkomgeving van de ambtenaar en de inhoud van zijn job’. Mogelijks worden de tests vervangen door vormingen. Veel lagere ambtenaren zijn boos omdat nu hun competentie wordt gemeten met computertests die vaak niets te maken hebben met hun job.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.