Corona verandert onze carrièreverwachtingen

De coronacrisis heeft niet alleen de wereld waarin we leven en werken behoorlijk door elkaar geschud. Ook hebben medewerkers andere verwachtingen van een job, zo blijkt uit een rondvraag bij 700 werknemers en kandidaten. Maar liefst acht op de tien heeft andere verwachtingen op het vlak van flexibiliteit, work-life balance, persoonlijke ontwikkeling en inclusief management.

Zo zegt drie op de vier respondenten ook na de coronacrisis meer van thuis uit te willen werken. De mogelijkheid om met flexibele uren te werken is voor 61 procent een beslissende factor in de keuze voor een nieuwe job. Ook de work-life balance is voor werknemers meer dan ooit een topprioriteit: 83 procent benadrukt de nood aan een betere balans tussen werk en privé. Al komt de inburgering van telewerk ook met valkuilen. Zo voelt een derde zich minder betrokken bij hun organisatie sinds de coronacrisis, zo blijkt uit het onderzoek door rekruteringskantoor Michael Page.

Persoonlijke groei

Sinds de coronacrisis hechten werknemers steeds meer belang aan ruimte voor persoonlijke groei en opleidingsmogelijkheden. Meer dan de helft (57 procent) van de werknemers wil zich in een volgende job meer focussen op persoonlijke ontwikkeling. Bijna negen op de tien (85 procent) beschouwt de toegang tot opleidingsmogelijkheden als een beslissende factor om een nieuwe job te aanvaarden. Bovendien blijkt uit recent onderzoek van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid dat investeringen in opleiding een positief effect heeft op zowel productiviteit als op lonen.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.