Cursisten VDAB vinden moeilijk weg naar jobs

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitInstroomInterimJongerenLoopbaanMotivatieOpleidingOrganisatie
Dat blijkt uit een effectmeting van de knelpuntopleidingen van de VDAB. De VDAB richt al sinds 2007 zijn beroepsopleidingen bijna uitsluitend op knelpuntberoepen. De afgelopen jaren werd daar nog extra op ingezet in het kader van de loopbaanakkoorden. Toch is de uitstroom naar werk nog steeds een pijnpunt.

Zes maanden na de opleiding is amper 55,9 procent van de werkzoekenden in dat beroep aan de slag. Voor sommige opleidingen gaat het zelfs maar om 33 procent. Bovendien is een kwart van de werkzoekenden na een knelpuntopleiding nog helemaal niet aan de slag. In de bouw, de dienstensector en de sector van de industriële automatisering loopt dat op tot een derde van de cursisten.

Wie een stage volgt, heeft echter meer kans in het aangeleerde beroep aan de slag te gaan. CD&V wil daarom in elke knelpuntopleiding van de VDAB een stage integreren. Tegelijk moeten nieuwe maatregelen, zoals de instapstages, meer publiciteit krijgen, stelt CD&V.

Bron: De Tijd/De Morgen/De Standaard

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.