Dave Ulrich: “Duurzaam leiderschap maakt het verschil”

Dit artikel is exclusief voor leden

Voor het derde jaar op rij gaf Dave Ulrich, de absolute topper van het HR-managementdenken, een volledig nieuwe masterclass die een hele dag duurde. Ook deze keer was Ulrich in topvorm. In de theaterzaal van Wolubilis in Sint-Lambrechts-Woluwe toonde hij zich een echte performer.

Nu stond leiderschap centraal. De kernvraag van de masterclass luidde: hoe kunnen leiders ook effectief uitvoeren wat ze beogen? “De meeste leiders weten gelukkig welke verbeteringen ze moeten brengen en waarom die nodig zijn. Jammer genoeg zetten ze die kennis niet altijd om in de praktijk”, merkt Ulrich op.

Uit zijn jarenlange onderzoeken naar leiderschap leidt hij zeven factoren af die leiden naar duurzaam leiderschap: eenvoud, tijd, verantwoordelijkheid, middelen, opvolging, verbeteren en emotie.

Daarnaast ging hij dieper in op een ander sleutelbegrip: het ‘leiderschapsmerk’ en kraakte hij de ‘leiderschapscode’ of vijf basisvaardigheden die leiders moeten beheersen.

In het najaar brengt HR Square een verslag met de hoogtepunten uit de masterclass. We serveren nu alvast enkele pittige quotes:

“Focus niet alleen op talent.”

“Cultuur is geen evenement, noch is het een geheel van waarden. Cultuur is identiteit.”

“Wie is de architect van (cultuur)veranderingen? HR!”

“Luisteren betekent niet het begrijpen wat iemand zegt, maar iemand het gevoel geven dat hij begrepen wordt.”

“Een goede leider moet ook een goede volger zijn.”

“Bouw voort op uw sterktes, maar neutraliseer uw zwakke punten.”

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.