De bedrijfsfiets: bemind, maar nog onbekend

Dat blijkt uit een bevraging bij 400 bedrijven door Fiets&Werk, de koepel van 17 sociale fietsondernemingen in Vlaanderen en Brussel. Meer dan een derde van de ondernemingen overweegt de aanschaf van bedrijfsfietsen binnen een termijn van twee jaar. Binnen de termijn van 5 jaar is dat zelfs 54%.

Bij bedrijven die de bedrijfsfiets al aanbieden aan hun werknemers, valt op dat het merendeel de fietsen heeft aangekocht (73%). In 40% van de gevallen zijn er echter geen bijkomende diensten voorzien zoals onderhoud en herstelling. Dat staat in schril contrast met de bedrijfswagen, waar alle diensten gewoonlijk deel uitmaken van het contract. Toch vinden ondernemingen die service na verkoop niet onbelangrijk. Bijna 80% vindt dat het onderhoud moet opgenomen worden in het aanbod voor bedrijfsfietsen.

Bijna de helft van de respondenten geeft echter aan dat het gebrek aan kennis over het concept en de voordelen de hoofdredenen zijn waarom er geen bedrijfsfietsen aangeboden worden. Zo weet meer dan de helft niet dat de bedrijfsfiets 120% fiscaal aftrekbaar is of dat de bedrijfsfiets gecombineerd mag worden met de fietsvergoeding.

 

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.