De ‘cloud’ verandert leren op het werk radicaal

Eerst en vooral zorgt de technologie voor een nieuwe mentaliteit op de werkvloer. De nieuwe generatie wordt dan ook vaak beschreven met de term ‘samenwerkers’, terwijl men de oudere generatie met ‘cowboys’ aanduidt. Deze laatsten werken graag alleen en voelen zich goed bij een hiërarchische manier van leidinggeven.

De ‘samenwerkers’ zijn opgegroeid met internet. Ze zijn gewend om hun ideeën en meningen te delen met anderen. Samenwerken op het werk is dan ook vanzelfsprekend voor hen. Ze willen de tips van collega’s crowdsourcen. De sociale communicatiemiddelen zullen dan ook leiden tot de val van de hiërarchische structuren in de organisaties.

Collectieve kennisdeling

Die sociale communicatiemiddelen zorgen er ook voor dat de medewerkers makkelijker hun kennis delen. Ze houden ervan om van anderen te leren en zelf anderen kennis bij te brengen over het topic waarin ze zich expert voelen.

Daardoor is men nu gewend om te leren via collectieve kennisdeling. Werkgevers zouden dit leren via crowdsourcing moeten omarmen. Collectieve kennis kan immers ook (onder meer) ingezet worden voor het sneller inwerken van nieuwe medewerkers.

Virtuele face-to-face interactie

Verscheidene onderzoeken hebben al aangetoond dat face-to-face interactie de stress reduceert en productiviteit stimuleert. Het zet bedrijven aan om sociale koffiepauzes in te lassen en hun personeel aan te moedigen om samen te lunchen.

Die positieve effecten kunnen ook aangewend worden voor scholing, ook als dat online plaatsvindt. Daarvoor kan men gebruik maken van video chat. Met een digitaal toestel als een smartphone kan men op elk moment met iemand contact maken en virtuele face-to-face gesprekken aangaan.

Opslag in de cloud

Al heel wat grote bedrijven slaan hun gegevens op in de cloud. Medewerkers en managers kunnen veel sneller documenten terugvinden. Ze hoeven daarvoor geen collega’s meer lastig te vallen en kunnen autonoom hun functie vervullen.

Internet is steeds meer een basisbehoefte. Het beïnvloedt ook alle aspecten van leren, van het uitvoeren van routinetaken tot de mogelijkheid om op afstand met anderen te communiceren. Terwijl de technologische evolutie zijn invloed blijft hebben op het leren, zal de werkomgeving mee moeten evolueren.

Bron: Mashable (mashable.com)


 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.