De ‘return on investment’ van HRM: eindelijk beantwoord?

61AttitudeCompetentiemanagementHR SoftwareHRM-opleidingenKennismanagementLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOpleiding
Jeffrey Pfeffer: “Daar twijfel ik sterk aan. ‘Evidence-based’ management of ‘evidence-based’ HRM draait niet zozeer om de beschikbaarheid van cijfergegevens. Al die gegevens zijn al veel langer voorhanden via de ‘enterprise resource planning’-systemen, maar ze werden tot dusver vooral gebruikt voor controle en niet voor ‘business intelligence’. Via ‘business intelligence’ kan het bedrijf meer doen met al die gegevens. Informatie alleen is immers niet genoeg, je moet ze gebruiken om inzicht te krijgen in de activiteiten. Pas dan kan je ze aanwenden om de juiste beslissingen te nemen. Maar dit is precies zoals bij het debat over de ‘return on investment’ van HRM: als de managers niet in die richting willen denken, zullen ook nóg meer gegevens niet helpen om hen van wat dan ook te overtuigen. Wie het niet wíl zien…”

U kunt Jeffrey Pfeffer zelf ontmoeten: op dinsdag 24 september geeft de gerenommeerde Amerikaanse professor op vraag van HR Square een masterclass in Brussel. Onder de titel ‘The Return from Investing in People’ geeft hij onderzoek, cases én concreet advies. Hoe kunnen bedrijven beduidend betere resultaten boeken als ze meer aandacht besteden aan bepaalde HR-praktijken? Wat is de ‘return on investment’ van HRM nu echt?

Jeffrey Pfeffer is hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’.

Mis deze unieke kans niet om hem zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

De exclusieve masterclass van Jeffrey Pfeffer wordt aangevuld met onderzoek en cases uit België: helemaal in de lijn van Pfeffers betoog én heet van de naald presenteren professor Luc Sels (KU Leuven) en Lut Crijns (HR-directeur Acerta) respectievelijk de onderzoeksbevindingen en de praktijkvoorbeelden die ze momenteel bundelen in een boek over ‘Return on Investment in Talent’, dat op 1 oktober verschijnt. Zij illustreren dat wat Pfeffer op wereldschaal observeert, in ons land even relevant is.

Het programma

08.00 – Ontvangst
08.45 – Introductie door Astrid De Lathauwer (Managing Director Acerta Consult)
09.00 – Professor Luc Sels (KU Leuven) en Lut Crijns (Managing Director HR & Internal Communication): ‘Return on Investment in Talent: onderzoeksbevindingen en praktijkcases uit België’
09.45 – Jeffrey Pfeffer (Stanford University): ‘Why People are the Best Source of Sustained Competitive Advantage – The Evidence, the Logic, and What Companies Must Do’
11.00 – Pauze
11.30 – Jeffrey Pfeffer: Case Studies

12.30 – Lunch

13.45 – Jeffrey Pfeffer: ‘We All Know This – Turning Knowledge Into Action and Overcoming the Knowing-Doing Gap’
14.45 – Pauze
15.15 – Jeffrey Pfeffer: ‘Making the Case – Practicing Evidence-Based Management’
16.15 – Jeffrey Pfeffer: ‘For HR to Lead, HR Leaders Need to Develop their Power Skills’
17.15 – Slotwoord door Astrid De Lathauwer, gevolgd door receptie

Plaats

Brussels 44 Center

Datum

24 september 2013

Contact

De deelnameprijs bedraagt 500 € + 21% btw. Leden van HR Square betalen slechts 300 € + 21% btw.

Geïnteresseerd in een groepstarief of een partnershipsformule?
Contacteer Jos Gavel / [email protected] / 0475 63 18 48

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.