De vierde sollicitant heeft steeds een streepje voor

Het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Occupational and Organizational Psychology, bestudeerde 600 sollicitatiegesprekken van ongeveer 30 minuten in het carrièrecentrum van een universiteit. Zo valt op dat het steeds de vierde sollicitant van de dag was, aan wie de recruiters de meeste aandacht schonken.

Vierde kandidaat het langst aan de beurt

De studie toont ook aan dat er niet onmiddellijk wordt besloten of een kandidaat geschikt is of niet. Na 5 minuten wordt gemiddeld een beslissing genomen over de potentiële collega die het eerst op gesprek kwam. Daarna neemt de tijd om te beslissen nog iets toe. Bij de vierde sollicitant duurt het zo’n 8 minuten. Na dit vierde gesprek daalt de tijd om een beslissing te nemen aanzienlijk en wordt ieder gesprek wat korter.

De onderzoekers geven als verklaring dat recruiters tijdens de gesprekken die volgen na het eerste gesprek, de informatie die ze krijgen van de kandidaat moeten verwerken en vergelijken met vorige gesprekken. Dat verwerken en vergelijken van informatie vergt steeds meer cognitieve capaciteit en dus tijd. Na de vierde sollicitant echter wordt de cognitieve belasting te groot: recruiters nemen dan hun toevlucht tot mentale shortcuts en automatische verwerking van informatie.

Ga voor een correctere beoordeling

De studie besluit met een waarschuwing om toch voldoende tijd te blijven besteden aan alle kandidaten. Anders kan men zeker niet van een eerlijke en correcte beoordeling spreken én werft men dus ook niet de meest geschikte kandidaat aan. Zo heeft de vierde sollicitant van de dag een groot voordeel: hij/zij heeft de meeste tijd om de recruiter te overtuigen van zijn/haar capaciteiten.

Bron: Wiley Online Library (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joop.12118/abstract)

 

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.