De week van de hoogopgeleide anderstalige (HOA)

Hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers zitten vaak met specifieke vragen over diploma-gelijkschakeling, sollicitatieprocedures en talenkennis. De HOA-werking focust op deze vragen en bouwt bruggen tussen potentiële werkgevers en het talent van deze nieuwkomers.

Tijdens deze week kunnen HOA verschillende workshops en opleidingen volgen bij Atlas. Een ‘meet & greet’ met bedrijven (SD Worx, Port of Antwerp, BASF, Accenture, de Vlaamse Overheid, HR-Rail, IEMANTS, Delaware Consulting) en een informeel HOA-café staan op het programma. Hoogopgeleide anderstaligen de kans geven om een netwerk op te bouwen, is één van de belangrijke voorwaarden tot het vinden van een gepaste job.

Voor professionals die vaak in contact komen met deze specifieke doelgroep is er op 13 oktober een jobbeurs met tal van workshops. Goed geïnformeerde doorverwijzers kunnen voor een HOA een belangrijke stap voorwaarts betekenen. Doorlopend is er ook nog de tentoonstelling ‘Internationaal talent werkt’. Tijdens een innovatief project begeleidden ‘Werk met Zin’ in samenwerking met Atlas, integratie & inburgering Antwerpen, 38 hoogopgeleide anderstaligen in hun zoektocht naar werk op hun niveau. Een complexe zoektocht, vol verlangen, drempels en moed. Zeven van deze verhalen werden gebundeld in het boek ‘Internationaal talent werkt’ en de gelijknamige expo.

De HOA-week is een initiatief van Atlas, integratie en inburgering Antwerpen in samenwerking met VDAB, vzw de lift, Werk met Zin,  OCMW, Stad Antwerpen en HIVA, onderzoeksinstituut voor arbeid en samenleving (KU Leuven).

Bron: VDAB (vdab.be)


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.