Deense holebi’s ondervinden discriminatie op het werk

Discriminatie

Meer dan de helft (54%) van de respondenten heeft te kampen met onaangename opmerkingen van collega’s over hun seksuele voorkeur. Voorts voelt 26% zich uitgesloten en spreekt 16% van pesterijen. De discriminatie komt sterker voor in het arbeidersmilieu en in laaggeschoolde milieus. Holebi’s laten zich er slechts gedeeltelijk door tegenhouden hun geaardheid openbaar te maken: volgens 62% van de respondenten is het merendeel van de collega’s ervan op de hoogte, 22% stelt dat enkelen het weten, 15% houdt de zaak bewust geheim.

Patroons zijn niet altijd heiliger dan de directe collega’s: 9% van de homoseksuelen voelt zich bewust aan de kant geschoven bij promotie. Bij 1 op 20 respondenten wordt tijdens een sollicitatiegesprek al eens naar hun seksuele geaardheid gevraagd, wat onwettelijk is. Denemarken was het eerste land ter wereld dat een officieel ‘geregistreerd partnerschap’ voor homoseksuelen invoerde. Dat gebeurde 16 jaar geleden, in 1989. Die bewuste politieke beslissing lijkt weinig effect te hebben op de publieke opinie.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.