Dertien uur per dag ‘ingelogd’ is nefast voor productiviteit

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieErgonomieFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit een Amerikaanse studie van het Centre for Creative Leadership onder Australische werknemers. De meeste werkenden (60 procent) blijken ruim dertien uur per dag te zijn ‘ingelogd’ op het werk. Ook in het weekend kost het scannen en beantwoorden van e-mails hen gemiddeld vijf uur.

De komst van de smartphone heeft ervoor gezorgd dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds dunner is geworden. “Mensen beantwoorden ’s avonds e-mails van het werk, regelen privézaken op het werk en checken ook Facebook op kantoor.”

John Spoehr van het Research Centre stelt dat het meer uren online zijn leidt tot minder productiviteit. “Gebrek aan ontspanning en een sociaal leven buiten kantoor lijdt tot stress en verlies van concentratie op het werk.” Een werknemer die 13,5 uur per dag online is en gemiddeld 7,5 uur slaapt, houdt nog maar drie uur over voor een leven buiten het werk.

Bron: P&O Actueel

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.