Diversiteit werkt in Vlaams-Brabant

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsrechtDiscriminatieGehandicaptenGenderInstroomJongerenOudere werknemersOverlegorganen
Bedrijven kunnen daarvoor subsidies krijgen, van 2500 tot 10.000 euro. Ze moeten hiervoor acties ondernemen op het vlak van duurzaam personeelsbeleid en zich daarbij prioritair richten op de groepen die ondervertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt.

Dat melden RESOC Leuven en RESOC Halle-Vilvoorde. Bij deze organisaties werken zeven projectontwikkelaars die dagelijks uitvoering geven aan het Vlaamse beleid van evenredige arbeidsdeelname en diversiteit in de regio’s Leuven en Halle-Vilvoorde. Ze zijn experts in een arbeidsmarkt- en toekomstgericht personeelsbeleid, en opereren in samenwerking met relevante partners en veldwerkers.

Ze stippen ook aan dat er meer aandacht nodig is voor diversiteit op de werkvloer, nu we met zijn allen langer aan het werk moeten blijven. Ervaren werknemers, allochtonen, arbeidsgehandicapten en kortgeschoolden zijn een kans voor bedrijven en organisaties in deze tijd van krapte en knelpuntvacatures, aldus RESOC.

Goede praktijken zijn bijvoorbeeld het personeelsbeleid van het woonzorgcentrum Annuntiaten in Heverlee en van het logistiek bedrijf Eurobrokers in Asse. Annuntiaten heeft niet alleen een divers bewonersbestand, maar stelt op succesvolle wijze jong en oud, autochtoon en allochtoon tevreden te werk. Eurobrokers voert een bedachtzaam personeelsbeleid waarin individuele competenties centraal staan en waarover voortdurend intern wordt gecommuniceerd.

Meer informatie: www.ersvvlaamsbrabant.be.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.