Doktersbriefje in plaats van quarantaineattest

Bij twee op de drie bedrijven waren er sinds 1 december één of meerdere werknemers, die geen functie hadden waarbij ze konden telewerken, afwezig door een quarantaine van zichzelf of van een gezinslid. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo bij 218 bedrijven, verspreid over Vlaanderen. De bevraging van Unizo dateert van 13 en 14 januari van dit jaar.

Van deze bedrijven geeft 42 procent aan dat ze in geen enkel quarantainegeval een quarantaineattest hebben ontvangen van hun werknemer. Het bedrijf kreeg wel een doktersbriefje. Een op de vier werkgevers meldt daarnaast dat ze voor minder dan 25 procent van de werknemers in quarantaine effectief een quarantaine-attest kregen. Minder dan een op de vijf werkgevers ontving in alle quarantainegevallen een correct attest.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.