Donderdag 28 oktober Nationale Thuiswerkdag: bent u er nog altijd klaar voor? (2)

FlexibiliteitTelewerk
Op die dag sparen de deelnemers samen 1400 uren aan transport uit, waardoor ze gemiddeld meteen drie kwartier extra tijd krijgen. En dat laatste helpt om de balans tussen werk en privé te verhogen.

Wie thuiswerkt kan zijn/haar werkdag immers indelen in functie van de privé-omgeving. Zo kan je ’s morgens eerst je e-mail verwerken voor je naar kantoor gaat of de kinderen naar school brengen en pas dan vertrekken naar kantoor. ’s Avonds heb je dan weer tijd om lessen of huistaken na te kijken. Of om even boodschappen te doen, zodat je de wachtrijen aan de kassa tijdens het weekend vermijdt. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de levenskwaliteit-barometer van de thuiswerkwebsite op 98 procent staat.

De initiatiefnemers zijn tevreden met de respons op deze eerste Nationale Thuiswerkdag. Niet alleen hebben veel organisaties en werknemers zich aangesloten, ook enkele media hebben het initiatief omarmd. Zo zal Tomas De Soete zijn ochtendprogramma ‘Tomas staat op’ van thuis presenteren op donderdag 28 oktober. Polls op de websites van Data News en HR Square bevestigen dezelfde tendensen die meer gedetailleerd uitgesplitst werden in het onderzoek van professoren Walrave en Taskin.

Maar ook werkgeversorganisatie Unizo, vele organisaties uit het middenveld, en de Gouvernement de la Région Walonne staan achter het idee. Dat is niet onbelangrijk, aangezien bedrijfsleiders ook in dit dossier beslissingsnemers zijn. Er werd rond het initiatief ge-sms’t, gediscussieerd op Facebook en gereageerd op het internet. Het is duidelijk dat de discussie leeft.

Ook na 28 oktober moet de discussie verder gezet worden. Zo zal de website www.nationalethuiswerkdag.be blijven aangevuld worden met onderzoeken, casestudies en gerelateerde initiatieven.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.