Donderdag 28 oktober: Nationale Thuiswerkdag

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtHR SoftwareOrganisatieTelewerk
De beroepsorganisatie IFMA (International Facility Management Association), is alvast één van de partners, net als mediaspelers Data News en HR Square. Ook de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid bevestigde al zijn deelname. Het initiatief gaat uit van AOS Studley, Getronics, Microsoft en PricewaterhouseCoopers (PwC).

Alle geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website www.nationalethuiswerkdag.be, waar meer informatie staat.

Het initiatief loopt ook verder door na 28 oktober. De impact van de thuiswerkdag, een discussieplatform en verdere initiatieven worden dan online gezet.

Met het initiatief willen de organisatoren een signaal geven aan bedrijven en overheden: om in de toekomst succesvol te kunnen blijven, moet concreet nagedacht worden over alternatieve manieren van werken, zoals thuiswerk. Zijn het management en het personeel klaar om thuiswerk in te voeren? Moedigt de bedrijfscultuur dit aan? Welke impact heeft zo’n overgang op juridisch vlak? Heeft het bedrijf de juiste informatica-infrastructuur? Moet de kantoorinrichting anders? Door thuis te werken, verlaagt de CO2-uitstoot van het verkeer met een paar ton, vermijden werknemers mogelijk tijdverlies in files en winnen ze ‘quality time’ voor zichzelf en hun huisgenoten, terwijl ze ook productiever zijn voor hun bedrijf.

De initiatiefnemers willen van deze Nationale Thuiswerkdag een jaarlijkse traditie maken. Het initiatief mobiliseert managers en kantoorwerkers om na te denken over alternatieve manieren van werken en hoever hun organisatie staat om dit mogelijk te maken. Uiteraard wordt het pas een succes wanneer zoveel mogelijk organisaties aan de Thuiswerkdag deelnemen. Alleen dan kan men significante productiviteits- en milieuwinsten boeken.

Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.