Donkere tijden voor voormalig KLM-dochter Buzz

Herstructurering
Het ziet er niet goed uit voor de voormalige KLM-dochter. Ryanair sluit niet uit dat het de deur helemaal dichtdoet bij Buzz als de onderhandelingen met de werknemers op niets uitdraaien. Ryanair-topman Michael O’Leary had de overname eind januari nochtans een koopje genoemd. Buzz werd verkocht voor amper 23,9 miljoen euro. Ryanair maakte zich sterk Buzz opnieuw winstgevend te kunnen maken en het aantal passagiers te kunnen verdubbelen tot 4 miljoen. Maar de problemen bij Buzz lijken erger dan aanvankelijk werd gedacht. Het nieuwe moederbedrijf heeft het over structurele problemen, slechte uurroosters, hoge tarieven en een overschot aan personeel. Ryanair vindt dat Buzz met één werknemer per 3.000 passagiers te veel personeel heeft. Bij Ryanair is dat maar één per 10.000.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.