Driekwart van de Belgen weigert job zonder flexibiliteit

Tijdens de zomervakantie hebben velen de tijd om na te denken over de voor- en nadelen van hun job. 41 procent van de kantoorwerkers overweegt dan ook om na de vakantie van werk te veranderen. Vaak gaan ze hierbij op zoek naar een betere balans tussen hun werk- en privéleven. Dat blijkt uit onderzoek van Regus, een aanbieder van flexibele werkplekken, waarvoor bijna 40.000 kantoorwerkers uit 100 landen – van wie bijna 300 in België – werden ondervraagd.

Werknemers die de mogelijkheid krijgen om meer van thuis uit – of vanuit een werklocatie dicht bij huis te werken – zullen minder snel op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Zo gaf 44 procent van de respondenten (48 procent wereldwijd) aan dat ze langer bij hun vorige job waren gebleven als ze er meer flexibiliteit hadden gekregen. Ondernemingen die talentvolle werknemers willen behouden of aantrekken, moeten hier dus zeker rekening mee houden.

Flexibel werken heeft dan ook tal van voordelen, zo blijkt uit het onderzoek:

  • Volgens 73 procent van de respondenten (78 procent wereldwijd) hebben flexwerkers meer vrije tijd omdat ze hun werk beter kunnen inplannen. Hierdoor blijft er meer tijd over om door te brengen met familie en vrienden (88 procent tegenover 91 procent wereldwijd) of voor hobby’s (84 procent tegenover 83 procent wereldwijd).
  • 4 op de 5 respondenten – evenveel in België als wereldwijd – vinden dat flexwerkers een betere werk-privébalans hebben.
  • Flexwerkers zijn volgens 63 procent van de respondenten (71 procent wereldwijd) beter uitgerust omdat ze minder tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer. Het helpt hen ook om gezonder te leven (80 procent tegenover 74 procent wereldwijd).

Bron: Regus (regus.be)


Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.