Driekwart werknemers wil zich laten vaccineren als werkgever het vraagt

Er is ook een nieuw optimisme dat er later in het jaar extra kansen op werk zullen komen, in tegenstelling tot de resultaten van vorig jaar, toen de meeste respondenten over de hele wereld nog erg pessimistisch waren. De belangrijkste bevindingen zijn:

  • 54 procent denkt dit jaar meer kansen op werk te zullen hebben
  • 75 procent zou bereid zijn zich te laten vaccineren als hun werkgever dat vereist
  • 52 procent zegt dat zijn ervaring met het werk tijdens de pandemie heeft gemotiveerd om voor de lange termijn bij de werkgever te blijven.

Willen organisaties terugkeren naar de toestand van voor de pandemie, dan wordt een grotere vaccinatie-uitrol door velen als essentieel beschouwd. Het is zelfs zo dat 51 procent (België: 50 procent) er de voorkeur aan geeft thuis te werken totdat het vaccin op grote schaal is verspreid.

Opmerkelijk: een overweldigende meerderheid (75 procent) van de respondenten zegt bereid te zijn zich te laten vaccineren als dat voor het werk vereist is, en meer dan de helft (56 procent, in België 51 procent) denkt dat ze meer kansen op werk zullen hebben als ze eenmaal gevaccineerd zijn. Dit wijst op een sterke rol voor het bedrijfsleven op een kritiek moment in de wereldwijde vaccinatiecampagne.

Het percentage dat een prik zou laten zetten om zijn job te behouden ligt in Amerika, Azië en Apac zelfs boven de 80 procent. In Oost- en Zuid-Europa is de bereidheid met 66 en 71 procent het laagst. Noordwest-Europa zit met 74 procent vlak onder het gemiddelde. België scoort daar net onder met 72 procent.

Bron: Randstad

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.