Dringend gezocht: hoogopgeleide ingenieurs, ICT’ers en financiële experts

ArbeidsmarktInstroomRetentie en verloopSelectieWerving
Uit een rondvraag van jobmedium Vacature blijkt dat 20 grote bedrijven in totaal 10.002 werknemers rekruteren in 2010. Helemaal bovenaan op die ranglijst staat Colruyt met 3000 jobs.
Vallen ook op met stevige rekruteringsplannen: onder meer KU Leuven (1900 jobs), BNP Paribas Fortis (700 tot 800), ING (700), Eandis (550 ), KBC (500), AG Insurance (400), Deloitte (350), Jan De Nul (300), Telenet (300), Deme (meer dan 200), AZ Groeninge (200), Smals (160) en SD Worx (150). De banken zijn er – nog het meest markant allicht – alweer bij.

Opmerkelijke vaststellingen

Vacature haalt zes conclusies uit de enquête:

1. Terwijl er ontzettend veel (spontane) sollicitaties binnenstromen, blijven specifieke en technische functies bijzonder moeilijk om in te vullen. De knelpuntvacatures verdwijnen dus ook in crisistijd niet zomaar.

2. Bij geen enkel bedrijf beginnen de nieuw aangeworven werknemers tegen een lager salaris dan voor de crisis.

3. De meeste bedrijven geloven dat ze geen reputatieschade opgelopen hebben tijdens de crisis (uitgezonderd de banken).

4. De meerderheid van de 20 bedrijven met de opvallend vele aanwervingen verwacht geen verhoging van het personeelsverloop in 2010.

5. Nagenoeg alle bedrijven zoeken zowel starters als ervaren werknemers.

6. De meest gezochte profielen: hoogopgeleide ingenieurs, ICT’ers, financiële specialisten & salesprofielen. Zeer specifiek wordt intens en dringend gezocht naar actuarissen, fiscalisten, bouwkundig ingenieurs, Java-experts, verpleegkundigen en boekhouders.

Bron: Vacature

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.