Druk om naar werkplek te gaan neemt toe

Sinds begin mei trekken stelselmatig meer mensen naar de werkplek, al zien we daar de voorbije twee weken terug een kleine trendbreuk, met relatief meer thuiswerkers, het effect van de Antwerpse maatregelen. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie, een initiatief van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met UHasselt, KU Leuven en ULB. Via de vragenlijst peilen de wetenschappers al sinds de start van de coronacrisis half maart onder meer naar de manier waarop de Belgen de coronamaatregelen respecteren, hoe ze zich voelen, of ze thuis werken. Vorige week was de enquête aan haar zeventiende golf toe.

Wie toch naar de werkplek gaat – gelukkig meer dan vroeger onder goed beschermde omstandigheden – wil dat overwegend zelf graag, maar ook de druk van leidinggevenden en het hoger management neemt gestaag toe. “We mogen echter niet vergeten dat de werkplek een belangrijke schakel is in het overdragen van infecties. Dat blijkt ook uit de cijfers: ruwweg 40 procent van de tijdens de zomer positief geteste deelnemers denken op het werk besmet te zijn geraakt met COVID-19”, zegt Pierre Van Damme (UAntwerpen).

Bron: UAntwerpen

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.