E-mails en vergaderingen verminderen productiviteit

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieLeiderschap en CoachingMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit een studie van Robert Half Nederland. 37 procent van de HR-managers geeft aan dat medewerkers zich zorgen maken over het stijgende aantal e-mails. Hierdoor kan men niet meer ongestoord het werk afmaken en daalt de productiviteit. Een andere bekommernis is dat men overladen wordt met onnodige of irrelevante informatie.

Ook de vele onproductieve vergaderingen baren HR-managers zorgen. Ruim acht op de tien HR-managers geeft aan dat een deel van de vergaderingen niet productief is. Volgens 7 procent van de HR-managers is zelfs meer dan de helft van de vergaderingen onproductief. De belangrijkste redenen die hiervoor gegeven worden, zijn het gebrek aan besluitvorming tijdens de vergadering, een slechte voorbereiding van organisator en deelnemers en het gebrek aan een duidelijke focus tijdens de discussie.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.