EDUCAM zet vol in op e-mobiliteit

Een eerste luik beklemtoonde het veiligheidsaspect en zorgde ervoor dat garagemedewerkers de elektrische systemen in deze voertuigen herkenden en veilig leerden aan- en af te schakelen. Het tweede luik bestond uit een traject over het stellen van een diagnose en het verrichten van herstellingen. Ondertussen werd deze opleiding uitgebreid naar de hybride vrachtvoertuigen.

Ook bedrijven stapten mee in het deze dynamiek, want ruim 70 procent van de gecertificeerde technici zijn werkzaam in de autosector. Uit hun positieve reactie blijkt bovendien dat ze bereid zijn te investeren in de toekomst. Daarnaast gelooft ook de schoolgaande jeugd, voornamelijk laastejaarsstudenten in HEV-opleidingen.

Vervolgmodules zijn nu al in de maak om de kennis van de gecertificeerden op peil te houden.

Verder voorbereiden op e-mobiliteit

De opkomst van elektrisch rijden brengt een antwoord op milieu- en energievragen, én creëert werkgelegenheid. De sector investeert dan ook steeds enthousiaster in hybride en elektrische voertuigen.

Het is echter niet alleen een kwestie van technische opleidingen. Hybride en elektrische voertuigen vergen een voldoende uitgebouwde laadinfrastructuur. Alleen zo verdwijnt de grootste rem op het succes van deze voertuigen: de angst om zonder stroom te vallen. TRAXIO en FEBIAC ijveren voor voldoende laadpunten in Vlaanderen.

Naast het bepleiten van een krachtdadig beleid bij onze politici, staat het informeren over thuisladen centraal. Dat gaat van de kennis over de elektrische installatie thuis om veilig en prijsbewust te kunnen laden, tot de fiscaliteit, de ‘total cost of use’, de laadkabels en stekkers, de laadmodi, de huisbatterij, de slimme meter of ‘wallbox’, en voor sommige bedrijfswagenrijders de split-billingmogelijkheden. Kortom, garagebedrijven moeten de klant maximaal ‘ontzorgen’ door drempels weg te nemen. Ook op dat gebied staat EDUCAM klaar met een gepaste opleiding.

Bron: EDUCAM (educam.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.