Het People Profession 2022 rapport van CIPD toont aan dat ongeveer een derde (34 procent) van de respondenten, HR-professionals, meteen bij het begin van de crisis de nood voelde zich bij te scholen. Op deze manier wilden ze antwoord bieden aan het veranderende werklandschap. Ongeveer twee derde (61 procent) ging het afgelopen jaar over tot bijscholing. Eén op de vijf (22 procent) wil met deze upskilling toekomstbestendige vaardigheden op langere termijn verwerven.
Waar wordt op gefocust tijdens bijscholing? Data blijkt belangrijker te worden. Het aandeel respondenten dat zich beroept op data bij het maken van een beslissing, steeg van 21 naar 27 procent. Een derde (38 procent) vindt echter dat nieuwe technologie en analytische systemen een belemmering vormen in het succesvol toepassen van data bij besluitvorming, terwijl 29 procent vindt dat de beperkte toegang tot data net belemmerend werkt bij het nemen van evidence based beslissingen.
Mentale gezondheid van HR-professionals
“We moeten lessen trekken uit de pandemie om ervoor te zorgen dat zowel bedrijven als HR-professionals klaar zijn voor de toekomst”, zegt Peter Cheese, chief executive CIPD. Bijscholing en het gebruik maken van technologie zijn daarin essentieel. “Toch mogen HR-professionals ook hun eigen welzijn niet uit het oog verliezen, zeker niet nu we geconfronteerd worden met zoveel professionele uitdagingen.”
Het onderzoek zoomt in op mentaal welzijn bij HR-professionals. De helft (55 procent) van de respondenten geeft aan dat zijn mentale gezondheid ‘goed’ of ‘zeer goed’ is. Ongeveer een derde vindt dat zijn mentale (31 procent) en fysieke gezondheid (29 procent) negatief werd beïnvloed door het werk. De helft van de respondenten met minder dan vijf jaar ervaring in HR (51 procent), bestempeld zijn of haar mentale gezondheid als ‘goed’. HR-professionals met meer dan vijf jaar ervaring (59 procent) geven aan dat hun mentale gezondheid ‘zeer goed’ is.