Eén kwart van de banen in de reissector is bedreigd

Arbeidsmarkt
Volgens gedelegeerd bestuurder Antoon Van Eeckhout van de VVR hebben drie negatieve factoren quasi tegelijkertijd de kop opgestoken: “De economische crisis, het sars-virus en de oorlog in Irak. We hebben tot 40% minder boekingen dan vorig jaar en dat was al een slap jaar. Maar de toerist is niet alleen bang, hij is ook slim. Hij weet dat na de oorlog zware kortingen en speciale aanbiedingen op de markt zullen komen. De regering wil iets doen, maar de vraag is tot hoelang dergelijke maatregel moet duren.” Volgens Van Eeckhout heeft de slabakkende sector maar een middel om de situatie te verbeteren: “Als de overheid dat toelaat, zullen we sommige werknemers technisch werkloos moeten maken, om zo gedwongen ontslagen te vermijden. Van de 4.000 banen in de sector zijn er 1.000 bedreigd.”

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.