Een kwart van uw werknemers ziet zichzelf nog als zelfstandige starten

Een kwart van uw werknemers ziet zichzelf nog als zelfstandige starten

Uit een enquête bij ruim duizend werknemers in België blijkt dat 24,4 procent zichzelf in de toekomst als zelfstandige – al dan niet in bijberoep – ziet starten. Vooral jongeren zijn enthousiast daarover.

De cijfers komen van internationaal onderzoek van SD Worx in tien landen, waarbij in totaal 10.119 werknemers bevraagd werden, waarvan 1.098 Belgen.

“Het mankeert de Belgen niet aan ambitie om zelfstandige te worden”, stelt Elke Schreurs (SD Worx). “Op Europees vlak scoren de Belgen qua ambitie zeker goed. Enkel in Frankrijk is het aandeel groter: daar wil namelijk één derde ooit zelfstandige worden.” In Nederland en de UK ligt het aandeel werknemers die zichzelf ooit nog als zelfstandige zien net als bij ons rond de 25 procent.

Vooral jongeren

Opvallend is dat het vooral de jongere werknemers zijn die de ambitie hebben om van statuut te veranderen. “Bijna de helft (46 procent) van de min-25-jarigen ziet zichzelf in de toekomst als zelfstandige starten. Dat kan ook in bijberoep, ook op latere leeftijd”, aldus Schreurs.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.